Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Akvarisztika linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Akvarisztika képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: akvarisztika.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 84 db
10 akvárium tipp

10 akvárium tipp

Ha eldöntöttük, hogy szeretnénk egy akváriumot, sőt már azt is tudjuk, milyen lesz, de nem szeretnénk szakemberre bízni berendezését, telepítését, akkor oda kell figyelnünk néhány alapvető szabályra. Ezek betartásával megelőzhetjük a legtöbb bakit, amit kezdő haltartók elkövetnek - és a vége a víz elszivárgása vagy a halak kipusztulása. Összegyűjtöttük a tíz legfontosabb jó tanácsot! 1. Akár szekrényre, akár állványra helyezzük az akváriumot, a teljes alsó üvegfelületnek érintkeznie kell a tartófelülettel. 2. Az akváriumot mindig vízszintben kell elhelyezni. (Vízmértékkel beállítható.) 3. Többszörös elektromos csatlakozási helyet építsünk ki és a konnektorokat a vízszint felett helyezzük el! 4. Feltétlenül tisztítsuk meg új akváriumot a szennyeződésektől, de erre a célra vegyszert vagy impregnált törlőkendőt soha ne használjunk, még kívülről sem! 5. Tisztítás után következik a vízpróba. A szárazra törölt medencénket óvatosan feltöltjük, és ezután megfigyelés alatt tartjuk kb. 24 órán át. Ha nem tapasztalunk szivárgást, a vizet leengedjük és megkezdhetjük az előzetes tervek alapján berendezni akváriumunkat. 6. Ne tegyük az akváriumot ablak elé! Nagy lesz a víz hőingadozása, illetve ez a hely várhatóan kedvezni fog az algaképződésnek. Ne legyen a radiátor vagy konvektor közelében se mert télen itt is lehetnek gondjaink a víz hőfokával.

A tökéletes akvárium

A tökéletes akvárium

Ebben a gazdagon illusztrált könyvben választ kapunk a következő kérdésekre. Milyen felszerelésekre lesz szükségünk, és azok hogyan működnek? Mely halfajokat tudjuk tartani, és azokból mennyit vásároljunk? Hogyan kell a víz hőmérsékletét, kémhatását, sótartalmát és minőségét szabályozni? Milyen növények, kövek és más tárgyak felelnek meg az akvárium diszitésére? Könyvünk lépésről lépésre ismerteti a különbőző akváriumtípusok létrehozását, fenntartását, valamint résztetesen bemutat mintegy 90 halfajt. Kezdő akvaristáknak és a tengeri akváriumokkal most ismerkedő haladóknak egyaránt ajánljuk ezt a könyvet.

African Fish

African Fish

Cégünk afrikai díszhalak forgalmazásával, elsősorban a Tanganyika tóból származó, főként vadonfogott sügérek és harcsák importjával foglalkozik. Sajátosan jó kapcsolatot sikerült kialakítanunk több befogó állomással, így kizárólag a legjobb minőségű halakat küldik el számunkra. A szállítást 2 hetes karantén, majd állatorvosi vizsgálat előzi meg. Az európai színvonalú csomagolástechnikára külön hangsúlyt helyeztünk partnereink kiválasztásakor. Ennek eredményeképp garantálni tudjuk, hogy a beérkező állatokra 24órán belül teljes anyagi garanciát vállalunk.

Akva Csepel

Akva Csepel

Csepeli kisállatkereskedésünkben nagy választékban talál halakat, kisrágcsálókat és díszmadarakat. Hogy kedvencei jól is érezzék magukat, természetesen megvásárolhatja számukra az elhelyezésükhöz szükséges berendezéseket és táplálékokat is. Ha Ön még "kezdő" kisállattartó, bátran kérdezzen! Üzletünkben tanácsokat kaphat a kezdetekhez és vásárolhat szakkönyveket is.

Akva Planet

Akva Planet

Az élet a vízben kezdődött, az ősi óceánban és az élőlényeknek ma is szükségük van a vízre a túléléshez. Testünk nagy része is víz. A víz körforgása az egész bolygóra kiterjed. Eső esik a földre, áztatja a talajt, mely életet ad a növényeknek, összegyűlve patakokban és folyókban a tengerekbe folyik. Az árapály, az áramlatok életet adnak a tengeri élőlényeknek, befolyásolják az időjárást. A víz elpárolog és felhőket formál melyek megint esőt adnak. Árvíz idején megtanuljuk milyen hatalmas erővel bír a víz ahogy áttör akadályokon és magával sodor mindent ami az útjába kerül, száraz időben megtanuljuk milyen fontos nekünk a víz és hogyan kell vigyázni minden egyes cseppjére. Tisztelnünk kell a tiszta, friss vizet és tisztelni a vízi élőlényeket melyek mind a víz szimbólumai. A víz egy pótolhatatlan és sérülékeny lételem. A víz kifejezi az érzelmeinket melyek ugyanúgy folynak és változnak mint a víz.

Akvakertész

Akvakertész

Hogyan üzemeltessünk sikeresen növényes akváriumot. Tanácsok az Akvakertész fórum tagjaitól, a növényes akvárium technikájáról, saját készítésű felszerelésekről, anyagokról. Növényes akváriumok és fejlődésük bemutatása. Az algák típusai, beazonosításuk és hogyan védekezhetsz ellenük. Minden amit az akváriumi növények tápozásáról kell tudni. Minden amit a CO2-ről tudni kell. Használata, felszerelések.

Akvakertészet alapjai

Akvakertészet alapjai

A növényes akvárium készítésénél ismernünk kell azt, hogy mik a vízi növények optimális fejlődéséhez szükséges feltételek. Ezzel régebben vajmi keveset foglalkoztak, mivel a növény csak mellékes résztvevője volt az akvarisztikának. Lássuk mi az a négy alappillér, amit szem előtt kell tartanunk. 1. Nyomd tövig a gázt! Már kisiskolás korunkban megtanították, hogy a növények fotoszintéziséhez széndioxidra van szükség. Ami alapesetben az akváriumban fellelhető, az igen kevés számukra. 2. Lőn világosság A növények megfelelő növekedéséhez sok fényre van szükség. Az új irányzatok 200 literig az 1 W / liter fénymennyiséget javasolják. 3. Ki a Duna vizét issza... Az akvárium vizének heti rendszeres 40-50%-os cseréje csodákat művel... 4. Növénylakoma&#8 221; Nem szabad megfeledkeznünk növényeink táplálásáról sem. Az új nézetek szerint, hasonlóan a halak etetéséhez, a növényeket is minden nap kell tápozni.

Akvarista

Akvarista

Itt kezdő és haladó akvaristák osztják meg egymással tudásukat, tapasztalatukat.Kérdezz bátran és légy nyított az ujitásokra. Egy szép akvárium megnyugtatja a lelket és folyamatosan örömet okoz.Ehez azonban folyamatosan fejlesztenünk kell tudásunkat.

Akvarista kézikönyv

Akvarista kézikönyv

Az akvarista kézikönyv részletes és pontos felvilágosítással szolgál az akváriumi haltartásról. Megtudhatjuk belőle, hogyan kell táplálni, gondozni, megfelelő kondícióban tartani a halakat. Dick Mills, a könyv szerzője a haltartás elismert szakértője és számos e témával foglalkozó könyv írója. Elengedhetetlen a hobbiakvaristáknak!

Hirdetés
Akvarisztika

Akvarisztika

Az embert mindig is vonzotta a víz alatti világ. Ennek az lehet az oka, hogy minden élet a vízből származik. Talán ez táplálja azt az olthatatlan vágyat, ami nagyon sokunkat hajt, hogy minél közelebb kerüljünk ehhez a csodálatos világhoz. Az akvarisztika története a régmúltba nyúlik vissza. Ez a tevékenység eleinte az étkezésre szánt halak tárolását jelentette, esetleg paloták esővízgyűjtőiben tartottak halakat, csupán a szúnyogok elleni védekezés céljából. Azt ugyan nem lehet kijelenteni, hogy az akvarisztika egyidős az emberiséggel, de tudományos leletek bizonyítják, hogy már a fáraók korában is tartottak passzióból halakat. Mint a leletekből kiderült, olyan halfajokról van szó, amelyek étkezési célokat nem szolgálhattak, azonban akváriumainkban a mai napig gondozunk hasonlókat. Hasonló leletek kerültek elő a pompeji ásatások során is. Rómában például büntetésből dobtak rabszolgákat ragadozó halakkal teli tartályokba. De pl. az aztékok, Montezuma állatai között édesvízi és tengeri fajokat is gondoztak. Brazíliában óriási erőt tulajdonítottak a vizek szellemének, Maniguának. És még sorolhatnánk a példák sokaságát.

Akvarisztika

Akvarisztika

A könyv címe: Akvarisztika A könyvhöz kapcsolódó név/nevek: Dr. Ács Eszter (Szerző), Mándics Dezső (Szerző) Kiadó: Panemex Könyvkiadó Kft. A kiadás helye: Budapest A kiadás éve: 2002 Sorozatcím: Tesco-könyvtár/Tesco-otthon ISBN-szám: 963-9090-91-3 Kötéstípus: Fűzött kemény papírkötés Oldalszám: 64 Nyelv: Magyar Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.

Akvarisztika törvények

Akvarisztika törvények

41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról A Kormány az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 49. §-a (3) bekezdésének f) pontjában, a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 12. §-a (1) bekezdésének b) és d) pontjában kapott felhatalmazás alapján - az Alkotmány 35. §-a (1) bekezdésének b) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva - a következőket rendeli el: Általános rendelkezések 1. § (1) E rendelet alkalmazási köre a kedvtelésből tartott állatok tartására és forgalmazására terjed ki. (2) E rendelet alkalmazásában a) kedvtelésből tartott állat: a rendszertani besorolásától függetlenül minden olyan állat, amelyet nem kizárólag tudományos kutatás, állati eredetű termék előállítása, igavonás, teherhordás, természetvédelem, géntartalék- védelem és - eb és macska kivételével - közcélú bemutatás céljából tartanak, tenyésztenek, forgalmaznak, továbbá az az állat, amelyet más kedvtelésből tartott állat táplálása céljából tartanak és szaporítanak, valamint a nem gazdasági céllal tartott haszonállat, és a vadászatra használt állat. Folytatás a linkre kattintva!

Akvárium - abc

Akvárium - abc

Az akvárium sokak számára nemcsak megnyugtató, szép látványt nyújt, hanem hobbit, kikapcsolódást is jelent. Peter Beck akvarista szakember segítségével bepillantást nyerhetünk a természet egy kis részébe, tanácsaival, egyszerű magyarázataival könnyen elsajátíthatjuk az akvárium berendezéséhez és gondozásához szükséges legfontosabb alapismereteket.

Akvárium és akvárium bútor

Akvárium és akvárium bútor

Ezen a weboldalon egyedi kivitelezésű akváriumok, terráriumok és a hozzájuk szervesen tartozó egyedi bútorok között böngészhet. Akvárium-terrárium kiegészítők, alapanyagok és színskálák nagy választéka áll rendelkezésére, hogy az Ön igényeinek megfelelően, pontosan tudjuk elkészíteni a kívánt akvárium összeállítását.

Akvárium és akvárium felszerelések

Akvárium és akvárium felszerelések

Web áruházunk létrehozásakor arra törekedtünk, hogy minél olcsóbb akvárium és akvárium felszerelés legyen elérhető a kedves érdeklődőknek széles választékban. A hirdetők Ömökért versenyeznek. Érdemes rendelés előtt jól átgondolni, hogy milyen akváriumra van szükségünk, valamint hogy ezt az akváriumot, hogyan rendezzük be, hogyan tartjuk tisztán stb... ezzel is minimalizálva a kiszállítás költségét (ne kelljen többször szállítani plusz költségért). Web áruházunk folyamatos feltöltés alatt áll, vonatkozik ez az akváriumokra, külső szűrőkre, belső szűrőkre, fűtő szálakra, dekorációkra, és más akvarisztikai termékre is.

Akvárium Install

Akvárium Install

-Akvárium installáció: cégünk alap szolgáltatása az egyedi méretű, különleges formájú akváriumok tervezése és telepítése. Mindig a szakmai követelmények figyelembetartásával igyekszünk a vevői igényeket maximálisan kielégíteni. /A szolgáltatás ára. / -Karbantartás: a legtöbb esetben a megrendelőink csak gyönyörködni szeretnének az elkészült akváriumban, pedig ez nem csak egy dísztárgy. Ha nem tartjuk karban és nem megfelelően gondozzuk, akkor nem sokáig lesz lakásunk, irodánk dísze. Eseti, havi és éves megbízással garantálhatja, hogy szakképzett csapat végzi el a szükséges feladatokat. /A szolgáltatás ára. / -Kiállítási akvárium: tegye standját még különlegesebbé egy speciális akváriummal! A kiállításra egyedi tervek szerint készítjük el az akváriumot, hogy illeszkedjen a céges arculathoz. Az akváriumot meg is vásárolhatja, de bérleti lehetőséget is kínálunk /Egyedi árajánlatért keressen fel minket! / -Szaktanácsadás: ingyenes akvarisztikai szaktanácsadással állunk rendelkezésre minden kedves ügyfelünk és leendő partnerünk részére. /A legjobb ár-érték arányú szolgáltatásunk/

Akvárium Magazin

Akvárium Magazin

Egzotikus állatok tartásával, tenyésztésével és betegségeivel kapcsolatos ismeretek oktatása emelt szinten. Az állatorvos képzésben alapszintű és speciális ismereteket mélyebben tárgyaló fakultatív tantárgyak szintjén már évek óta folyik az egzotikus állatok betegségeinek, és tartásának, gondozásának illetve tenyésztésének ismereteit összefogó ismeretek oktatása.

Tuti menü