Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Akvarisztikai magazinok képes leírás - Akvarisztika.tlap.hu
részletek »

Akvarisztikai magazinok - Akvarisztika.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: akvarisztika.tlap.hu » Akvarisztikai magazinok
Keresés
Találatok száma - 5 db
Akvarisztika

Akvarisztika

Az embert mindig is vonzotta a víz alatti világ. Ennek az lehet az oka, hogy minden élet a vízből származik. Talán ez táplálja azt az olthatatlan vágyat, ami nagyon sokunkat hajt, hogy minél közelebb kerüljünk ehhez a csodálatos világhoz. Az akvarisztika története a régmúltba nyúlik vissza. Ez a tevékenység eleinte az étkezésre szánt halak tárolását jelentette, esetleg paloták esővízgyűjtőiben tartottak halakat, csupán a szúnyogok elleni védekezés céljából. Azt ugyan nem lehet kijelenteni, hogy az akvarisztika egyidős az emberiséggel, de tudományos leletek bizonyítják, hogy már a fáraók korában is tartottak passzióból halakat. Mint a leletekből kiderült, olyan halfajokról van szó, amelyek étkezési célokat nem szolgálhattak, azonban akváriumainkban a mai napig gondozunk hasonlókat. Hasonló leletek kerültek elő a pompeji ásatások során is. Rómában például büntetésből dobtak rabszolgákat ragadozó halakkal teli tartályokba. De pl. az aztékok, Montezuma állatai között édesvízi és tengeri fajokat is gondoztak. Brazíliában óriási erőt tulajdonítottak a vizek szellemének, Maniguának. És még sorolhatnánk a példák sokaságát.

Akvárium Magazin

Akvárium Magazin

Egzotikus állatok tartásával, tenyésztésével és betegségeivel kapcsolatos ismeretek oktatása emelt szinten. Az állatorvos képzésben alapszintű és speciális ismereteket mélyebben tárgyaló fakultatív tantárgyak szintjén már évek óta folyik az egzotikus állatok betegségeinek, és tartásának, gondozásának illetve tenyésztésének ismereteit összefogó ismeretek oktatása.

Aquariumland

Aquariumland

Az AquariumLand.eu egy az egész akvarisztikát átfogó oldal. A hal és növény adatbázis mellett a kezdő akvarista megtalál minden szükséges információt ahhoz, hogy el tudja kezdeni e csodálatos hobbit. Bemutatunk pár akváriumi elrendezést lepésről-lepésre. Megismerkedhetnek az akváriumi technikától kezdve a díszhalbetegségekig mindennel. A tapasztalt akvaristák pedig bővebb információt kaphatnak az alapvető dolgokról, mint pl. az akvárium megvilágítása, levegőztetése, a víz tisztasága. Nézz be hozzánk.

Pets

Pets

Friss cikkek: Jó még a vizem? - A halaink élettere a víz, ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen minőségű vízben kell élniük; Akvárium szűrése - Az akvárium szakszerű karbantartásának elengedhetetlen kelléke a szűrő berendezés.; Édesvízi garnélák tartása - Édesvízi garnélák tartása nem túl rég terjedt el az akvaristák körében, Takahasi Amano, híres japán akvarista tette igazán népszerűvé, ő szívesen alkalmazta csodálatos akváriumaiban a garnélákat. Ugyanis, ezek a kis állatkák nagyon hasznosak algaevő, tisztogató tevékenységeik miatt.

Természerbúvár

Természerbúvár

Mind többen tisztelnek meg bennünket azzal, hogy fényképek formájában is megosztják velünk a természetben szerzett élményeiket. Az erdőn, mezőn, vízparton, a kertekben készített felvételek különleges találkozásokat, szépségeket örökítettek meg, és azzal a kimondott, kimondatlan kérést tolmácsolják, hogy kapjanak helyet a TermészetBÚVÁR valamelyik számában. Ez adta az ötletet ahhoz, hogy internetes honlapunkon november elsejétől megnyissuk az Olvasók galériáját. Itt az alkotók hozzájárulásával közkincsé tesszük mindazokat a profilunkba illő fotókat, amelyeket olvasóink, barátaink természetjáró útjaikon készítettek a maguk örömére, de hozzánk is eljuttatnak.

Tuti menü